Γίνεται φόρτωση...

Menu

6972181460

info@dietplus.gr

Παιδική διατροφή

dietplus.grΥπηρεσίεςΠαιδική διατροφή
dietplus.grΥπηρεσίεςΠαιδική διατροφή
single image

Παιδική και εφηβική διατροφή

Όσον αφορά τα παιδιά μιλάμε για διατροφική εκπαίδευση, γιατί περί αυτού πρόκειται! Τα παιδιά γεννιούνται γνωρίζοντας μόνο να πίνουν γάλα. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα μάθουν και να τα καλλιεργήσουν ως συνήθειες ανάλογα πάντα με την ηλικία τους.

Μέσα στο άγχος και το ενδιαφέρον που έχουν όλοι οι γονείς κάποιες φορές γίνονται και λάθη. Μπορούν όμως να διορθωθούν με το σωστό χειρισμό, υπομονή, επιμονή και με απλά, ξεκάθαρα μηνύματα προς τα παιδιά!

Κάθε ηλικιακή περίοδος είναι ξεχωριστή, έχει ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτεί διαφορετική διατροφική προσέγγιση. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η οποία αποτελεί το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης.

Η διατροφή των εφήβων θα πρέπει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες τους, λόγω του γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης, της αύξησης του μυικού ιστού, της ανάπτυξης του σκελετού και του νευρικού συστήματος, καθώς και της έναρξης της εμμηνορρυσίας.

Η εφηβική ηλικία μπορεί να χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν και τη διατροφική συμπεριφορά, παρόλα ταύτα όμως είναι απαραίτητο οι έφηβοι να προσλαμβάνουν καθημερινά την κατάλληλη ποσότητα ενέργειας, αλλά και να εκπαιδευτούν διατροφικά για την σωστή επιλογή της ποιότητας των τροφών που θα πρέπει να καταναλώνουν.

Συνεδρία στο γραφείο

Κλείσε τώρα ραντεβού για συνεδρία στο γραφείο!

Ραντεβού

Απομακρυσμένη συνεδρία

Κλείσε τώρα ραντεβού για συνεδρία με βιντεοκλήση!

Βιντεοκλήση